+380673870816 +380673870816

Рівненський інститут слов’янознавства пишається своїми магістрами

В органному залі Рівненської обласної філармонії відбулося урочисте вручення дипломів магістрам Рівненського інституту слов’янознавства Київського славістичного університету. 

42 дипломи магістрів знайшли своїх власників серед випускників Рівненського інституту слов’янознавства. Приблизно 10 відсотків з них отримали дипломи з відзнакою. Ректор вишу Людмила Шелюк розповіла, що за майбутнє своїх випускників спокійна, адже рідна альма-матер збудувала для них надійну першу сходинку для кар’єрного росту.

Людмила Шелюк, ректор РІС КСУ:

- Сьогоднішні магістри - це досить яскраві, креативні люди. На мою думку, на них чекає хороше майбутнє. Адже це люди, які знають кілька іноземних мов, володіють інформаційними технологіями. Є серед магістрів люди, яких ми рекомендували в аспірантуру.

Колишня студентка, а сьогодні дипломований фахівець Анна Пастернак розповіла, що вже нині відчуває ностальгію за інститутом. Роки навчання для неї пролетіли непомітно, зараз же дівчина рішуче налаштована практично використати отриманий багаж знань.

Анна Пастернак, випускниця факультету міжнародних відносин РІС КСУ:

- Якщо чесно, то дуже швидко пролетів час, аж не віриться, що вже все позаду. П’ять з половиною років і ось нарешті довгоочікуваний диплом магістра. Плани на майбутнє вже більш менш є, але далі побачимо.

Інша випускниця Ірина Андрощук під час навчання відвідувала літню школу у Чехії. Це дало їй можливість не лише познайомитися із цікавими людьми, а й вдосконалити на практиці знання мови, адже окрім рідної в інституті слов’янознавства вона досконало вивчила англійську та чеську.

Ірина Андрощук, випускниця факультету міжнародних відносин РІС КСУ:

- Я їздила в літню школу в Чехію три роки поспіль. Було дуже цікаво, дуже класно. Зустріла багато знайомих з різних країн, починаючи від європейських і закінчуючи Японією та США. Я отримала чудові знання. Адже що вчити просто мову, а що спілкуватися з носіями мови - це дуже велика різниця.

Нині Ірина ще не визначилася із місцем роботи. Дівчина розповіла, що через небажання залишати рідний виш вже роздумує над своїм місцем в освітній галузі, а відтак і над продовженням навчання.

Схожі статті