+380673870816 +380673870816

Рівненський інститут права підписав договір про співпрацю з дитячим будинком

День переповнений подіями. У Рівненському інституті Київського університету права Національної академії наук України відкрили новий надсучасний кабінет, провели майстер-клас для студентства за участю екс-захисниці прав людини у стінах українського парламенту Ніни Карпачової та нідерландського омбудсмена Сімона Маттійсена. А на десерт – ще й відкрили художню виставку. 

За 21 рік незалежності України принципи прав людини, закладені в законодавстві, поки що так і залишилися проектами та дороговказами державного й соціального будівництва. Аби вони стали реальними підвалинами громадянського суспільства необхідно вирішити ряд питань. Про проблеми, які стоять на заваді під час майстер-класу студентам Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України розповідала екс-захисниця прав людини у стінах українського парламенту Ніна Карпачова спільно з омбудсменом із Нідерландів Сімоном Маттійсеном. А запросив їх у гості ректор вишу Юрій Бошицький.

Юрій Бошицький, ректор Рівненського інституту Київського університету права НАН України:

- Це абсолютно робочий момент. Ми намагаємося залучати до навчального процесу університету поважних викладачів, громадських діячів, акцентуємо увагу досить часто на закордонних наших колегах.

Окрім візиту експертів у галузі захисту прав людини відбулася в інституті і низка не менш важливих подій. Зокрема, як розповів пан Юрій, вдалося підписати договір про співпрацю в галузі права з Рівненським спеціалізованим дитячим будинком.

Юрій Бошицький, ректор Рівненського інституту Київського університету права НАН України:

- Для мене надзвичайно приємно, що підписання цієї угоди, про яку ми тривалий час мріяли, відбулося. Я думаю, що студенти це схвально сприйняли. Будемо допомагати маленьким діткам.

Також в цей день відкрили і новий кабінет, який аж нічим не поступається європейським аудиторіям.

Юрій Бошицький, ректор Рівненського інституту Київського університету права НАН України:

- Цей кабінет ми зробили для того, щоб проводити тут різні наукові, студентські заходи, тобто конференції, майстер-класи. Цей кабінет відповідає всім сучасним вимогам. Я думаю, що таких кабінетів на Рівненщині немає. І ми таким чином хочемо показати наші можливості у освітній сфері, як потрібно працювати та які умови потрібно створювати.

Піклуються у виші і про естетичне виховання молоді. Зокрема нині студенти можуть насолоджуватися чарівними пейзажами. Красу природи на полотні відобразила сімейна пара – художники Костянтин та Аліна Степанюки.

Костянтин Степанюк, художник:

- 19 робіт дружини представлені на виставці і 8 моїх. В мене роботи від експресіонізму до реалізму. В різних техніках виконані, абстрактні також є пейзажі, на відчуття кольору.

Однак ця виставка у виші не перша та й далеко не остання. Адже не лише навчати, а й виховувати в студентів смак та любов до мистецтва – ось функція, яку виконує Рівненський інститут Київського університету права.

Схожі статті