+380673870816 +380673870816

Рівненський аеропорт отримав необхідну сертифікацію

Фото пресслужби Рівненської обласної ради

КП «Міжнародний аеропорт Рівне» сьогодні отримав сертифікат аеродрому Державної авіаційної служби України. Цей документ засвідчує, що аеропорт відповідає вимогам законодавства України про цивільну авіацію і придатний до експлуатації повітряних суден. Сертифікат дійсний до 22 вересня 2024 року.

Раніше очільник рівненського летовища Олександр Якубець пройшов сертифікацію з систем управління безпеки авіації. Нині він продовжує навчання з авіаційної безпеки і аварійно-рятувального та пошукового забезпечення польотів в Інституті ІКАО Національного авіаційного університету.

Директор КП «Міжнародний аеропорт Рівне» розповів і про те, що наразі закриті всі 11 проваджень у справах про правопорушення в галузі цивільної авіації. Нині летовище працює у звичному режимі. 

- У серпні цього року підприємство встигло заробити близько 400 тисяч гривень, адже загалом у цьому місяці ми прийняли 54 рейси. Відбуваються на підприємстві й інші зміни. Зокрема звільнилися 7 осіб, з якими провели повний розрахунок коштами, які підприємство отримало з обласного бюджету. Поки що відкритим залишається питання заборгованості з виплати зарплатні іншим працівникам летовища, - зазначив Олександр Якубець.

Актуальною є й проблема з боргами перед ПрАТ «Рівнеобленерго».

На режим роботи підприємства вплинуть також довгоочікувана реконструкція та ремонтні роботи, які фінансуються з державного бюджету. Як пояснив Олександр Якубець, у цей період аеропорт не зможе приймати та обслуговувати навіть малу авіацію.

Нагадаємо, у межах Державної цільової програми розвитку аеропортів до 2023 року передбачено проведення капітального ремонту огорожі, покриття перону, руліжної доріжки аеропорту, а також реконструкція радіотехнічних засобів навігації та системи світлосигнального обладнання.

Довідково: У серпні 2021 року КП «Міжнародний аеропорт Рівне» прийняло 54 рейси (27 літаків). Прибуло до аеропорту 54 пасажири, вибуло – 66.

Схожі статті