+380673870816 +380673870816

Рівненські журналісти до Всесвітнього дня донора здали кров для онкохворих дітей

До Всесвітнього дня донора, рівненські журналісти організували акцію здачі крові "Подаруй можливість жити" для дітей, які перебувають на обліку в онкогематологічному відділенні дитячої обласної лікарні.

Під стінами станції переливання крові зібралися місцеві журналісти, які за станом здоров'я та власним бажанням захотіли стати донорами крові.

Владислава Стецюк, журналістка:

- мене звати Владислава Стецюк. Маю другу позитивну групу крові. Я сподіваюся, що мій донорський внесок допоможе маленьким пацієнтам Рівненської обласної дитячої лікарні.

Координатор акції Юрій Дюг розповів, що намагався долучити до заходу якомога більше журналістів, адже цьогоріч вони плідно працюють, щоб допомагати онкохворим дітям.

Юрій Дюг, координатор акції:

- цього року День журналіста ми вирішили зробити дуже активним. Ми граємо в театрі. Ми відкрили фотовиставку, присвячену онкохворим дітям. І логічно, що ми вирішили долучитися до акції по здачі крові. Шкода, що мало журналістів. Деяким ще треба доливати кров,але все ж, ті кому можна сюди прийшли. Дехто здавав вперше. Дехто не вперше.

Після самої процедури, журналісти завітали до кабінету головного лікаря та поцікавилися про те, як багато в наш час людей стають донорами.

Ліна Михальчук, головний лікар Рівненської обласної станції переливання крові:

- в цьому році десь на 400 донорів більше в порівнянні з минулим роком. Але в основному ідуть для своїх родичів здавати. Хоча покращилося те, що працюють волонтери і люди приходять здавати кров по акції для онкохворих діток.

Організатори акції, сподіваються, що журналісти своїм прикладом спонукатимуть всіх небайдужих допомогти маленьким пацієнтам онкогематологічного відділення Рівненської обласної лікарні, адже діти чужими не бувають.


110610_Krov sferadesigner

Схожі статті