+380673870816 +380673870816

Рівненські виші готують висококваліфікованих спеціалістів

Вибір навчального закладу, а згодом і професії значною мірою впливає на все життя молодої людини. Відтак, де отримати високоякісну вищу освіту, яка створить у майбутньому надійну основу щасливого і заможного життя, теперішнім випускникам варто замислитися вже зараз. 

Одним із провідних вищих навчальних закладів в нашій області нині є Рівненський інститут "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна". Наразі у цьому навчальному закладі здобувають вищу освіту понад дві тисячі студентів. Усі бажаючі абітурієнти, вступивши до вишу, тут можуть отримати диплом державного зразка за спеціальностями: "Психологія", "Медична психологія", "Соціальна робота", "Облік і аудит", "Економіка підприємства", "Правознавство" та "Фінанси і кредит". Навчання ж здійснюється на денній та заочній формах навчання.

Основна ж мета діяльності університету - надання вищої освіти всім бажаючим, у тому числі молоді з особливими потребами, через впровадження новітніх, освітніх технологій навчання. Крім того, девіз вишу "Дати змогу отримати вищу освіту кожній обдарованій молодій людині з числа мало захищених категорій населення". А починалося усе у 1999 році, тоді у Рівному відкрили Західне представництво ВМУРоЛ, яке згодом реорганізували у філію, а потім – в інститут.

Віталій Процюк, перший проректор РІ ВНЗ "ВМУРоЛ Україна":

- Тоді із розвитком, збільшенням кількості студентів, певною привабливістю нашого навчального закладу, ми реорганізовані були у філію, потому певні освітянські керівні органи визнали, що нам вже час переходити на рівень інституту. Акредитувалися, ліцензувалися за наявними всіма у нас спеціальностями на рівень інституту, тобто вищого навчального закладу третього-четвертого рівня акредитації.

Візитівкою навчальних закладів вважається працевлаштування студентів після закінчення ВНЗ. В цьому виші процент молодих фахівців, які після завершення мають роботу, сягає більш ніж 80 відсотків. Досягнення такого результату, насамперед криється у вдало підібраних базах практик.

Олег Ставицький, ректор РІ ВНЗ "ВМУРоЛ Україна":

- Саме на практичну підготовку ми більше звертаємо увагу, оскільки при працевлаштуванні - це основний критерій, адже роботодавці потребують досвід. А наші бази практик щороку розширюються і багато наших студентів, там де були на практиці, там і лишаються на роботу.

Крім того, Рівненський інститут "Україна" співпрацює з багатьма навчальними закладами Росії, Польщі, Білорусі, Прибалтики та навіть Туреччини. В рамках такої співпраці у виші постійно відбуваються спільні наукові конференції, семінари, проходить обмін публікаціями, методиками та технологіями навчання. А також обмін студентами та стажування викладачів у навчальному закладі-партнері. 

Максим Гон, проректор з наукової роботи РІ ВНЗ "ВМУРоЛ Україна":

- Ми маємо відгомін від наших колег і серед вчених Туреччини. Ми маємо тих, хто займається вивченням історії України та історії Росії. Ми задоволені тим, що минулого року вчені Туреччини приїздили до нас, щоб вже у нашому середовищі апробувати свої гіпотези стосовно розвитку і Росії, і України. 

Для студентів інституту створені усі необхідні умови: три комп’ютерних класи з під’єднанням до локальної мережі Інтернет, затишні аудиторії, просторий читальний зал та бібліотека, фонд якої щороку поповнюється на дві тисячі примірників видань.

Також, у цьому вищому навчальному закладі функціонує відділ довузівської підготовки, де старшокласники мають змогу узагальнити шкільний матеріал з різних предметів та за допомогою висококваліфікованих викладачів вдало підготуватися до ЗНО.

Надія Петруняк, начальник відділу довузівської підготовки РІ ВНЗ "ВМУРоЛ Україна":

- Тут узагальнення з кожного предмета надає можливість нашим абітурієнтам насправді зацікавитися навчанням і зрозуміти ті питання, які на перший погляд здавалися складними. Студенти можуть отримати чітку картину, що від них вимагатиме ЗНО.

Велика увага в інституті приділяється і самому вихованню молоді. З цією метою в навчальному закладі створили школу волонтерів, яка спрямована на захист та допомогу соціально незахищених верств населення.

Марія Боровець, начальник виховного відділу РІ ВНЗ "ВМУРоЛ Україна":

- Наші студенти за тісної співпраці з благодійними фондами, благодійними організаціями займаються волонтерською роботою, зокрема зборами коштів у Рівненську обласну лікарню для гематологічного відділення, також для Рівненського будинку дитини, для дітей із різними вадами слуху, зору.

Відтак, вступивши до цього вищого навчального закладу, абітурієнти матимуть змогу отримати якісну освіту та широкі можливості для занять громадською і науково-дослідною роботою, спортом, художньою самодіяльністю.

Схожі статті