+380673870816 +380673870816

Рівненські УТОСівці розраховують на увагу влади у новому році

У Рівненській області нараховується близько 66 тисяч інвалідів. З них півтори – інваліди по частковій або повній втраті зору.

Півтори тисячі людей у нашій області –інваліди зору: хтось з народження, а хтось у зв’язку із хворобою. Проте і ті й інші не бачать ні ранкового сонця, ні кольорів веселки. Їх у нашій області об’єднує Рівненська обласна організація "Українське товариство сліпих". Представники цієї організації не втомлюються нагадувати громадськості, що інваліди з вадами зору – це не просто категорія людей. Це окремі життя, які щохвилини потребують захисту та підтримки. Якщо місце розташування речей та предметів у власному помешканні незрячі вивчили на пам’ять, то звичайний вихід до міста, для них справжнє випробування.

Петро Поліщук, інвалід зору:

- Доступність міста для нас є дуже маленька. Для людей з вадами зору, важко в маршрутку сісти, адже їх дуже багато. Поки одну побачиш, то вже інша поїде.

Відомо, що для безпеки людей із вадами зору у нашому місті встановлено декілька світлофорів із музичним супроводом. Річ потрібна, проте незряча людина знає, що цього замало.

Вікторія Самчук, інвалід зору:

- Світлофори озвучені в нашому місті є, але всі вони звучать по-різному. Для людини, яка є незрячою - це дезорієнтир, адже вони повинні звучати однаково.

Окрім цих проблем, існує безліч інших, над якими здорові люди навіть не замислюються. Із проханням, хоч якось змінити ситуацію у місті, голова обласної організації Українське товариство сліпих звернулася до міського голови Рівного Володимира Хомка. Він у свою чергу, пообіцяв допомогти.

Любов Боровська, голова обласної організації Українське товариство сліпих:

- Володимир Хомко пообіцяв закласти в бюджеті більше грошей для обладнання світлофорів, на озвучення спеціальної програми ТАС в тролейбусах. Це буде зручно не тільки для інвалідів зору, а й усім іншим маломобільним групам населення.

Людям такої категорії залишається сподіватися, що влада почне розглядати їх проблеми більш досконало, а громадяни, які знаходитимуться поруч завжди допоможуть і підтримають.

Схожі статті