+380673870816 +380673870816

Рівненські школи перевірила міська СЕС

1 вересня, 23 тисячі школярів нашого міста святкуватимуть День знань. Протягом літа вони відновлювали сили до нового навчального року. Натомість у школах кипіла робота: ремонт, перевірки.  

Не оминула увагою загальноосвітні заклади і Рівненська міська санітарно-епідеміологічна станція, яка в котре перевірила на відповідність шкіл санітарним нормам та приписам.

Ще у липні Рівненська міська санітарно-епідеміологічна станція розпочала поточний санітарний нагляд у 35 дошкільних та 39 загальноосвітніх навчальних закладах міста. За словами завідуючої відділенням гігієни дітей та підлітків Рівненської міської санітарно-епідеміологічної станції Ірини Ковальчук, в цілому, ситуація задовільна. Харчоблоки у всіх школах та дитячих садочках міста повністю відповідають санітарним нормам. У більшості навчальних закладах проведенні капітальні ремонти. Серед недоліків – поодинокі випадки неналежного стану підлоги, покрівлі та санвузлів.

Медичний огляд школярів теж відіграє не останню роль як у навчальному процесі, так і у здоров’ї дітей, тому санстанція закликає батьків вчасно перевірити стан здоров’я власної малечі. 

Ірина Ковальчук, завідуюча відділенням гігієни дітей та підлітків Рівненської міської СЕС:

якщо дитину вчасно продіагностувати, то вчитель фізкультури зможе правильно розподілити малечі фізичні навантаження і це буде безпечно для її самопочуття. 

Медичний огляд працівників освіти є також обов’язковим, і проводиться він лише до початку навчального року.

Ірина Ковальчук, завідуюча відділенням гігієни дітей та підлітків Рівненської міської СЕС:

під час відпусток вчителі мігрують Україною. Це і відпочинок на півдні України, і сільські пейзажі. Якщо при необережності вони стали носіями бактеріологічних інфекцій, то це потенційна загроза для вихованців. Тому бактеріологічне обстеження перед початком навчального року є дієвим, щоб вберегти дітей від спалаху інфекцій, або від групового захворювання.

У вересні під час комплексної перевірки шкіл санстанцією, працівників освіти, які не обстежилися бактеріологічно - відсторонять від роботи.

Окрім того, з нового навчального року харчування учнів початкової школи у всіх загальноосвітніх закладах нашого міста відбуватиметься за єдиним меню. Працівники санітарно-епідеміологічної станції стверджують - хоч коштів, які виділяються державою для повноцінного харчування не вистачає, проте нове меню буде збалансованим.


110831_Sanstanciya sferadesigner

Схожі статті