+380673870816 +380673870816

Рівненські самбісти отримали нагороди від Василя Лазутка

За високі професійні досягнення очільник правоохоронців Рівненщини Василь Лазутко нагородив спортсменів Рівненської Федерації самбо. Всього 22 спортсмени. Серед них 10 хлопчиків та 12 борців, які працюють у системі МВС. 

Федерацію самбо Рівненщини започаткували у минулому році. Тут мистецтву боротьби навчають як дорослих, так і дітей. Чимало серед останніх вихованців з неблагополучних сімей. Саме ними і опікуються правоохоронці. На думку Василя Лазутка, для таких хлопчиків - це чудова альтернатива вулиці. Він розповів, що цьогорічними досягненнями спортсменів-самбістів залишився задоволений.

Василь Лазутко, начальник УМВС в Рівненській області:

- Як керівник, який прийшов сюди півроку назад, я побачив, що тут не тільки нормальні міліціонери, а й люди, які їм допомагають з важкими дітьми.

Підбиваючи підсумки досягнень за рік, керівники Федерації розповіли, що доволі плідно попрацювали. Так, в цьому році вони підготували 18 призерів України, 2 чемпіонів України, 1 чемпіона світу серед майстрів, 1 майстра спорту та 10 кандидатів. Цінними подарунками відзначили і 10 дітей. За словами тренера із самбо, достойних нагороди серед них, при бажанні, ще два десятки набереться.

Микола Коба, старший тренер ДЮСШ "Колос":

- Це ще ми не всіх своїх учнів вивели на нагородження. Ми вивели кращих 10 чоловік. В нас як мінімум ще 20 є.

Серед найближчих планів у правоохоронців - відновити команду із міні-футболу. До неї також хочуть залучити як міліціонерів, так і дітей із неблагополучних сімей. Адже за словами Василя Лазутка, чим більше таких дітей задіяно у спорті, тим нижчими будуть показники дитячої злочинності.

Схожі статті