+380673870816 +380673870816

Рівненські політики вирішують на що витратити заощаджені минулоріч кошти міського бюджету

На позачерговому засіданні Рівненського міськвиконкому говорили про заощаджені минулоріч кошти міського бюджету та матеріальну допомогу сім’ї загиблої 15-річної Зінаїди Бойчук у страшній ДТП, яка сталася на Водохреще.

Вже 9 лютого відбудеться друге пленарне засідання чергової 13 сесії Рівненської міської ради. Саме на ній депутати вирішуватимуть на що спрямувати залишки із бюджету 2011 року. Проте, перед цим депутати міськвиконкому мають затвердити звіт про його виконання. За словами начальника управління бюджету і фінансів Віктора Шульги, завдяки спільним зусиллям вдалося виконати бюджет та забезпечити нарахування і виплату заробітних плат. Також перевиконали план продажу земельних ділянок. Проте і прогалин у минулорічному бюджеті вистачає. 

Віктор Шульга, начальник управління бюджету і фінансів Рівненського міськвиконкому:

- Кредиторська заборгованість залишилася за незахищеними статтями видатків. Хоча вона була профінансована повністю нами, але не проплачена органами державного казначейства.

Окрім цього, не вдалося виконати план зі збору коштів за паркову. Міський голова Рівного Володимир Хомко пояснив це нерентабельністю "паркувального бізнесу". До прикладу, середня вартість одного паркомату 40 тисяч гривень, він розрахований на 10 машин. При такому розрахунку очільник міста не бачить сенсу у діяльності платних комунальних парковок.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми б могли виділити із бюджету кошти. Але спитайте, що це за бізнес, коли потрібно заплатити мільйон і заробити на ньому 100 тисяч. Для чого це в місті потрібно? Значить, якщо зараз термін встановлення паркоматів відстрочили до квітня, якщо до цього часу нічого не зміниться, то розпустимо всі парковки. Ні ми, ні держава нічого не заробимо. Мудре рішення.

Звіт про виконання минулорічного бюджету члени міськвиконкому затвердили. Тепер депутати міської ради на сесії вирішать куди спрямувати залишки коштів. Також на засіданні виконавчого комітету внесли зміни і до рішення прийнятого 20 січня. Нагадаємо, що внаслідок страшного ДТП, яка трапилася 19 січня при в’їзді в Рівне, загинуло 9 людей. Рішенням міськвиконкому було виділено по 10 тисяч гривень від міської влади родинам, які втратили близьких. Ще по 5 тисяч гривень постраждалим. Нещодавно в лікарні померла 10 жертва. Тому члени міськвиконкому внесли зміни до попереднього рішення.

Віктор Шульга, начальник управління бюджету і фінансів Рівненського міськвиконкому:

- Одна дівчинка, яка в нас лікувалася, ми виділяли їй матеріальну допомогу як постраждалій. Вона померла. Наше рішення дає можливість виплатити матеріальну допомогу на похорон і відшкодувати видатки нашому спецкомбінату, який поніс витрати безпосередньо по похованню.

Куди і скільки виділять заощаджених бюджетних коштів стане відомо вже 9 лютого, після сесії Рівненської міської ради. А наступне чергове засідання міськвиконкому відбудеться 14 лютого.

Схожі статті