+380673870816 +380673870816

Рівненські медики стажуватимуться у Польщі

Водночас поляки перейматимуть практичний досвід у рівненських колег. Про це домовилася заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад із директором департаменту охорони здоров’я Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща Ришардом Вашінскі, підбиваючи підсумки перебування польської делегації на Рівненщині. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Крім того, іноземці зацікавлені в проведенні спільних науково-практичних конференцій, зазначила Світлана Сад. Поляки також запевнили, що вивчать можливість надання місцевим закладам медобладнання. За час перебування в області поляки вивчили роботу закладів охорони здоров’я різних рівнів. Зокрема, високо оцінили оснащеність центру променевої терапії обласного онкодиспансеру, а отже й наданням допомоги хворим на рак на якісно новому рівні. 
     Схему обслуговування на первинному рівні іноземці вивчали в Острозькому районі. Серед позитиву польські фахівці відзначили доступність медпослуги для краян. Якщо місцевий сімейний лікар обслуговує селян 2-3 населених пунктів, то навантаження польського фахівця - 6-7. Водночас, у Польщі відстань до найближчого медзакладу, де можна отримати первинну допомогу, 30 кілометрів. Саме така економія дозволяє оснащувати тамтешні установи якісним медобладнанням, запевняють іноземці.
     Вже на квітень запланували візит-відповідь офіційної делегації від Рівненщини на чолі із заступником голови облдержадміністрації Світланою Сад у Вармінсько-Мазурське воєводство Республіки Польща.

Схожі статті