+380673870816 +380673870816

Рівненські ендокринологічний центр та диспансер радіаційного захисту населення об’єднуються

На постійній комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції  Рівненської обласної ради чиновники говорили про реорганізацію Рівненського ендикрологічного центру: про об’єднання  цього комунального  закладу із Рівненським обласним спеціалізованим диспансером радіаційного захисту населення.

На постійній комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції  Рівненської обласної ради питання реорганізації ендокринологічного центру, тобто його перенесення на базу Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення стало ключовим. Як пояснив начальник управління охорони здоров‘я Віталій Бойко, приміщення, у якому в даний час розміщується ендокринологічний диспансер непристосоване для потреб лікувального закладу, а медичну допомогу хворі не можуть отримати у повному обсязі та на належному рівні. 

Віталій Бойко, начальник управління охорони здоров'я  Рівненської ОДА:

  - По-перше, цей заклад знаходиться за 10 метрів від центральної дороги, де постійно чадить і гудить. По-друге, там немає ліфта. По-третє, там немає поліклінніки, практично немає ні гардиробу, ні реєстратури. Ще один важливий медичний аспект, там немає вузьких фахівців по штату, палати інтенсивної терапії та реанімації для важкохворих.

Також чиновники обіцяють попіклуватися про те, аби увесь медичний персонал  після такого переселення залишився працевлаштованим.

Валентин Крока, голова постійної комісії Рівненської обласної ради:

 - Записати в проекті рішення сесії обласної ради в першому пункті "Припинити  юридично, проте, трудовлаштувати після реорганізації  звільнених працівників в установи". Це живі люди, можливо з харчоблоку не всі будуть працевлаштовані, але лікарі, медсестри повинні бути працевлаштовані.

Варто звернути увагу ще й на те, що зменшення кількості ендокринологічних ліжок не буде, а здійснюватиметься  лише їх розподіл: 70 ліжок для дорослих – у радіаційному диспансері. 20 дитячих ліжко-місць планується відкрити на базі обласної дитячої лікарні, де є висококваліфіковані спеціалісти. Щодо  самого приміщення ендокринологічного центру, депутати планують порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів України, аби його передали для користування  Управлінню охорони здоров'я Рівненської області.

 


 

Схожі статті