+380673870816 +380673870816

Рівненські дитсадки під прицілом контролюючих органів та правоохоронців

Щоправда не безпосередньо заклади, а ті суб’єкти господарювання, які постачають туди продукти харчування. Під час перевірки одного із дитячих навчальних закладів мікрорайону "Ювілейний" контролюючі органи зафіксували ряд порушень чинного законодавства.  
     До контролюючих перевірок дитсадків залучилися співробітники управління державної служби по боротьбі із економічною злочинністю, відділу ветеринарної міліції при УМВС та працівники Рівненської санітарно-епідеміологічної станції. 
     В одному з Рівненських садків контролюючі органи зафіксували факт постачання продуктів харчування транспортом, який не відповідає санітарним вимогам, у якому відсутні будь-які умови для роздільного перевезення продуктів та відсутність холодильного обладнання. Також якість перевірених продуктів харчування не відповідала вимогам стандартів. До прикладу, томатна паста містила хімічні наповнювачі, які заборонено вживати малюкам, ізюм фасувався в пакети з технічного поліетилену, сухофрукти постачалися у брудних мішках. Свіжоморожена риба перевозилася без документів, які б підтверджували її якість.
     У водія, який одночасно й експедитор, працівники контролюючих органів не знайшли медичних даних про дослідження на носіїв збудників кишкової групи інфекції. Начальник міського управління освіти та науки Василь Харковець запевнив, що представники місцевої влади приймуть необхідні міри щоб врегулювати ситуацію.
     Контролюючі органи встановили перевищення закупівельних цін на продукти харчування над цінами акцептованих тендерних пропозицій, що призвело до збитків у загальній сумі майже 99 тисяч 390 гривень. Наразі перевірка триває та вирішується питання про порушення кримінальної справи.



110520_Perevirka Sadikiv sferadesigner

Схожі статті