+380673870816 +380673870816

Рівненські чиновники вирішують питання утилізації небезпечних відходів

Як бути із відпрацьованими люмінесцентними лампами, що зберігаються на території Шубківської сільської ради, вирішували фахівці-екологи, а також представники місцевої, районної та обласної влади. Роками на складі неподалік села зберігаються відпрацьовані лампи, що містять ртуть. Загалом їх тут налічується майже 230 тисяч штук, на утилізацію яких знадобиться майже мільйон гривень. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
      Люмінесцентні лампи збирало приватне підприємство. Власник мав намір їх утилізовувати, однак це залишилося лише планами. Тим часом лампи залишаються на складі, натомість - це несе небезпеку для навколишнього середовища, адже приміщення навіть не охороняється. Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко, який побував із робочою поїздкою у Шубкові, пообіцяв місцевим мешканцям посприяти у вирішенні цього питання. 
     Наразі відпрацьовують можливі механізми розв’язання проблеми. Так, якщо лампи стануть безгосподарними (а це цілком можливо, оскільки ліцензія підприємства на їх зберігання закінчується), кошти на їх утилізацію можна буде виділити з обласного природоохоронного фонду. Тож на сьогоднішньому засіданні техногенної комісії облдержадміністрації таке рішення підтримали. Тим часом Анатолій Юхименко доручив забезпечити охорону складу.

Схожі статті