+380673870816 +380673870816

Рівненське училище Департаменту Державної служби охорони відзначило своє 20-річчя

Рівненське вище професійне училище Департаменту Державної служби охорони святкує своє 20-річчя. З цієї нагоди в тамтешньому клубі пройшло чимало урочистостей, на які завітало і керівництво правоохоронців Рівненщини.

Сьогодні вище професійне училище Департаменту Державної служби охорони - це сучасний та напрочуд потужний навчальний заклад. До того ж єдиний у Західному регіоні, який здійснює підготовку кваліфікованих фахівців у галузі охорони. Створено його було у 1992 році на базі кінологічного центру. За 20 років свого існування заклад випустив близько 35 тисяч працівників. Начальник училища Олександр Токар успішність свого закладу вбачає і у його цілковитій автономності.

Олександр Токар, начальник ВПУ ДДСО при УМВС України,полковник міліції:

- На території 10,5 гектарів розташовано 3 гуртожитки, два навчальні корпуси, є свій кінологічний центр, клуб, їдальня, своя котельня.

Очільник правоохоронців Рівненщини, який особисто завітав на урочистості, вручив подяки та грамоти винуватцям свята. Він розповів, що з Державною службою охорони в них вже давня та плідна співпраця.

Василь Лазутко, начальник УМВС України в Рівненській області:

- Зараз практично разом виїжджаємо на злочини, після виїзду певний заклад чи установа береться під охорону. Це я кажу у присутності заступника керівника Департаменту, що цей досвід по Україні розповсюджений. Ми з Токарем його починали і зараз продовжуємо.

Микола Красько сьогодні є депутатом Рівненської облради. У свій час він працював у цьому училищі. Згадує, як у 2004 році, коли заклад мав набути статусу училища міліції, вони формували з великим піднесенням та ентузіазмом викладацький склад.

Микола Красько, депутат Рівненської обласної ради:

- На перших порах в нас був великий ентузіазм. Ми були такі життєрадісні. Адже отримати статус училища - це не кожному на той час учбовому закладу в системі УМВС було можливо.

Василь вже три місяці навчається в училищі. Про заклад розповів як про один із найкращих в Україні, у плані військової підготовки. На майбутнє має доволі амбітні плани, тому не зважає на те, що дещо старший від своїх товаришів по службі.

Василь Тюрянський, курсант ВПУ ДДСО при УМВС України:

- Хтось курсантом стає в 19 чи 20 років. Я став у 26 і не буду про це шкодувати. В мене вже своя вища освіта є, але це для мене значний крок.

За словами правоохоронців, фахівці державної служби охорони є затребуваними на ринку праці. А випускники цього училища після завершення навчання без роботи не залишаться.

Схожі статті