+380673870816 +380673870816

Рівненське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відзначило 10-річчя

Подвійне свято цими днями відзначило Рівненське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності: десять років з часу заснування та День працівника соціальної сфери.  

Виплати по листках непрацездатності, санаторно-курортне лікування, допомога при пологах та вагітності, оздоровлення дітей, часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл – неповний перелік того, за що відповідає відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. 

Рівненському обласному відділенню виповнилося 10 років. Дата, на перший погляд, незначна, проте здобутків чимало, запевнили працівники. Один з найголовніших – ліквідація заборгованості із усіх виплат і допомог станом на перше січня 2011 року.

Світлана Сад, заступник голови Рівненської ОДА:

- Це вдалося зробити за рахунок вдалого поєднання бажання виконавчої дирекції фонду та виконавчої влади області. Я з упевненістю можу сказати, що ми у цьому перші.

Із моменту створення бюджет обласного відділення фонду становив 17 мільйонів. Нині він зріс до 175 мільйонів гривень. Як розповів перший голова правління, десять років тому колектив починав роботу з нуля, навіть власного приміщення не мав.

Володимир Вінічук, перший голова правління Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності:

- Основне питання полягало у власному приміщенні. Ми викупили його. Зробили капітальний ремонт. Це була наша велика заслуга.

В області, за допомогою управління фонду, оздоровлюється близько шести тисяч дітей. Раніше ця цифра неперевищувала кількох сотень. Згідно листків непрацездатності, мешканці області отримали 60 мільйонів гривень. Соцпрацівників тішить тенденція, що кількість зловживань та підроблень лікарняних значно зменшилася.  

Григорій Ясиновський, директор виконавчої дирекції Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності:

- Колись було таке, що листи підробляли. Сьогодні такого немає. Все робиться виважено. Ми провели зустрічі у кожному районі з головними лікарями і непорозумінь немає. Через деякий час ми будемо проводити збори по районах. Будемо говорити про виробничий травматизм. 

Нині Міністерство соціальної політики планує видати проект змін, що у разі його прийняття у Верховній Раді, збільшить суму оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, пов’язаної з нещасним випадком на виробництві. Чи реалізується цей проект у закон - покаже час. Наразі соцпрацівники закликають громадян цікавитися своїми законними правами та можливостями, щоб у разі чого, мати змогу ними скористатися.

Схожі статті