+380673870816 +380673870816

Рівненська українська гімназія поповнила історію Рівного

Рівненська українська гімназія має довгу історію, частинкою якої є Михайло Гуцуляк. Талановитий педагог, вчитель географії, котрий у 20-ті 30-ті роки минулого століття викладав ази цієї науки юним рівнянам.

     Після відновлення роботи гімназії у 1994 році, її керівництво вирішило збирати по крихтах історію свого навчального закладу. Спочатку створили музей історії рівненської української гімназії, а потім і його філії. Однією з яких і став кабінет-музей імені Михайла Гуцуляка.
     На відкриття пам'ятного кабінету запрошений з Канади, де після еміграції у 1948 році проживає сім'я Гуцуляків, син Михайла Гуцуляка - Ераст, який і удостоївся права перерізати стрічку. Згадує, що батько багато в чому вплинув на формування його як особистості та патріота.
     Родина Гуцуляків хоч і мешкає в Канаді, але активно цікавиться життям рідного краю та підтримує тісні зв'язки з Рівненською українською гімназією, що можливо і стало поштовхом до створення кабінету-музею, адже сам Ераст Гуцуляк передавав експонати для пам'ятного кабінету його батька.

 


110517_Muzey sferadesigner

Схожі статті