+380673870816 +380673870816

Рівненська школярка на конкурсі "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу" увійшла до числа кращих

Із багатогранністю талантів властивих рівненським дітям не посперечаєшся. Цей факт вкотре підтвердила перемога рівненської школярки Діани Козяр на Всеукраїнському конкурсі "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу".  

Конкурс "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу" проводиться щорічно з метою заохочення учнів четвертих-п’ятих класів загальноосвітніх навчальних закладів нашої держави до систематичного читання сучасної української літератури. Визначають кращих з кращих під час проведення трьох етапів: шкільного, районного чи міського та регіонального. За словами керівника літературної студії "Пролісок" Рівненської ЗОШ №28 Валентини Цибах, однією із глобальних проблем сьогодення є те, що діти не читають книжок. А цей конкурс став певним стимулом для знайомства дітей із літературою.

Валентина Цибах, керівник літературної студії "Пролісок" Рівненської ЗОШ №28:

- Такі конкурси і подібні літературні конкурси стимулюють не тільки до читання книг, але й стимулюють до розвитку творчості, уяви, мислення.

Організаторами конкурсу виступило Міністерство освіти і науки України та Міністерство культури і туризму України, які у всіх областях проводили відбір найкращих дитячих відгуків на твори українських письменників. Лаври першості, по завершенню всеукраїнського етапу конкурсу, в Рівненській області дісталися учениці 5 класу ЗОШ номер 28 Діані Козяр за збірку відгуків "Книжечка про книжечки".

У своїй роботі дівчинка написала про власні враження від книг та оповідань таких авторів, як Наталка Сняданко, Леся Воронина та Галина Павлишин.

Діана Козяр, переможниця конкурсу:

- Я прочитала книжку Наталки Сняданко "Країна поламаних іграшок та інші подорожі" і зрозуміла, що кожна людина мусить турбуватися про свої старі речі, адже вони не тільки мають власну історію, але й бережуть чужі таємниці. Я вирішила написати таку книжечку, щоб діти знали, що це дитина написала і вони теж могли б написати.

За перше місце Діана отримала подарунок, про який мріють не лише діти, але й деякі дорослі – нетбук. За словами мами юної письменниці Галини Козяр, ідея написання відгуків до доньки прийшла відразу після прочитання книги.

Галина Козяр, мама дівчинки:

- Дитина, якщо вона хоче щось створити, вона його бачить вже здалеку. Коли вона прочитала цю книжечку, то їй захотілося працювати над відгуками.

Хоча юний літератор ще вагається чи стане у майбутньому письменницею, проте зупинятися на досягнутому не планує. Дівчинка запевнила нашу знімальну групу, що писатиме книжки і надалі.

Схожі статті