+380673870816 +380673870816

Рівненська патронажна служба Червоного Хреста святкує 50-річчя

Патронажна служба Рівненської обласної організації Товариства Червоного Хреста України святкує 50-річчя.

У березні 1961 року утворилося "Бюро медичних сестер із обслуговування хворих у домашніх умовах". До його складу входило 12 працівників. Через п’ятдесят років патронажна служба на Рівненщині налічує 112 працівників, які доглядають двадцять п’ять тисяч громадян.

Пані Марія 43 роки опікується людьми, які потребують допомоги. Жінка розповіла, що робота патронажної медсестри - її покликання.

Марія Занюк, медсестра Рівненького обласного комітету Товариства Червоного Хреста України:

- Мені дуже подобається, адже я працюю медсестрою тут із 1968 року. Я не змінювала роботу. У мене в трудовій книжці - це друге місце роботи.

В області діє 4 центри медико-соціальної допомоги, 17 банків одягу та 7 пунктів прокату речей медичного забезпечення. Попри позитивні зрушення, є і проблемне питання, яке не втрачає своєї актуальності протягом 5 десятків років.

Володимир Соколенко, голова Рівненської обласної організації Товариства Червоного Хреста України:

- Ми приблизно кожен день обслуговуємо 1200-1400 людей. Сьогодні не вистачає патронажних медичних сестер. Ми фінансуємося лише з благодійних членських внесків, тому не можемо збільшити цю службу.

Міський голова Рівного Володимир Хомко завітав на урочистості та особисто вручив декілька грамот працівникам патронажної служби. Він розповів, що це люди, які роблять надзвичайно важливу та добру справу. Проте, зазвичай про їх трудові будні знають лише ті, кому вони допомагають. Міський голова пообіцяв підтримати фінансово працівників Червоного Хреста.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Існують вони за рахунок грандів, взносів і таке інше. З міського бюджету не виділялося ні копійки. Ми з начальником зустрічалися в мене у кабінеті ще до свята. Я дав доручення подивитися юридичні варіанти, як зробити, щоб з бюджету закупити шприци і зробити пільги по оренді. Адже вони існують в нашому приміщенні. Я думаю, це реально. У наступний бюджет ми ввійдемо з виконанням цих обіцянок.

Нині у Рівному працює 16 сестер патронажної служби. Вони обслуговують понад 1600 людей, з яких 300 приковані до ліжка. Свою роботу люблять та особливо не нарікають, тим паче, що в останні роки молодь теж почала цікавитися "доброю справою".

Схожі статті