+380673870816 +380673870816

Рівненська митниця прозвітувала про роботу у 2011 році

У Рівненській митниці на підсумковій нараді говорили про досягнення та підсумки діяльності за 2011 рік, на якій був присутній і директор Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної митної служби України Сергій Сьомка. 

Під час наради митники Рівного підбиваючи підсумки порівняли показники роботи 2010 та 2011 років. Так, за останній рік загальний товарообіг збільшився на 104,3%, обсяг експортних операцій на понад 26%, а імпортних майже на 187. Проте, обсяг гуманітарної допомоги в порівнянні з минулим роком зменшився на 35,3%. Основою ж товарної структури експортних операцій минулоріч стали галька, гравій, щебінь, мінеральні добрива, лісоматеріали, ягоди та інше. Такі показники і формували загальний торгівельний баланс нашої держави.

Сергій Сьомка, директор Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної митної служби України:

- Є наш вклад в тому, що на 40% збільшився торгівельний баланс України. Ми розуміємо, що будь-яке зростання без сучасного та вчасного оформлення не можливо без того, щоб вчасно, якісно та на законодавчих підставах забезпечувати процедуру митного оформлення.

Також працівники Рівненської митниці за минулий рік збільшили показники кількості пропущених через митницю людей на 1,3% та транспортних засобів майже на 25%. Митницею до державної казни за рік перераховано 2 мільярди 227 мільйонів 300 тисяч гривень, що у 3,6% більше ніж у 2010 році.

Сергій Лук’янов, начальник Рівненської митниці:

- Протягом року щоденно до державного бюджету України в середньому перераховувалося майже 9 мільйонів гривень. У 2011 році товарообіг склав 1 мільярд 500 мільйонів доларів США. З них імпорт 1 мільярд 22 мільйони, експорт 478 мільйонів 300 тисяч доларів. Зовнішньоекономічну діяльність здійснювали 655 суб’єктів.

Минулоріч Рівненські митники плідно працювали у напрямку впровадження електронного декларування. Так, нині реєстр виробників, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування, налічує 171 підприємство. Також суттєво зменшено час проходження митного оформлення. Перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Анатолій Юхименко розповів, що торік Рівненська митниця наповнювала обласний бюджет випереджальними темпами. 

Анатолій Юхименко, перший заступник голови Рівненської ОДА:

- Нам було у минулому році дуже легко працювати. Дотація вирівнювання яка є, і в тому числі від митниці вона йшла випереджальними темпами.

Митницею минулоріч порушено 9 кримінальних справ, 6 за незаконне переміщення наркотиків. А для більш ефективної процедури контролю проходження збільшено кількість кінологічних груп із 1 до 9.


120111_Mutnuca по sferadesigner

Схожі статті