+380673870816 +380673870816

Рівненська АЕС готується до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022

Фото - пресслужба Рівненської АЕС

На об’єктах Рівненської АЕС триває активна підготовка до функціонування в осінньо-зимовий період. Однією з умов успішного проходження ОЗП електростанцією є якісна і своєчасна підготовка обладнання та персоналу.

Програма підготовки до роботи в ОЗП 2021-2022 років включає 151 організаційно-технічний заход (ОТЗ), на впровадження яких передбачено 4 мільйони 623 тисячі гривень. До переліку ОТЗ включено заходи з підготовки технологічного, електротехнічного обладнання, внутрішніх систем опалення, тепловодопостачання, вентиляції, освітлення, підземних комунікацій, засобів пожежогасіння, підготовки будівель та споруд, що включає їхнє утеплення, скління та відновлення покрівель, забезпечення матеріально–технічними ресурсами. Також значна увага приділяється підготовці персоналу, зокрема проведенню інструктажів, протиаварійних навчань та забезпечення спецодягом. Повідомляє пресслужба Рівненської АЕС.

У щомісячні фінансові плани підрозділів Рівненської АЕС включаються кошти на виконання організаційно-технічних заходів щодо підготовки структурних підрозділів до роботи в ОЗП 2021/2022 років у межах річних обсягів фінансування та забезпечується поповнення незнижувальних запасів витратних матеріалів до нормативних показників.

За словами начальника виробничо-технічної служби РАЕС Юрія Гутника, на сьогодні можна констатувати повне виконання 78 заходів, що складає 51,7% від загального переліку.

«На понад 45% реалізовано заходи щодо підготовки об’єктів соцкультпобуту. Замінено теплоізоляцію в обсязі 19 куб м, що складає 85% від загальної кількості, а також скління віконних рам в обсязі 99 кв. м, що становить 90% від запланованого. Виконано 85% робіт із ремонту покрівлі – в обсязі 2700 кв. м Загалом усі ОТЗ планується завершити до кінця вересня поточного року», – коментує Ю. Гутник.

Упродовж усього періоду фахівцями виробничо-технічної служби РАЕС ведеться постійний контроль виконання всіх запланованих заходів. Також спеціалістами служби відомчого нагляду та пожежної безпеки РАЕС проведені перевірки з метою забезпечення пожежної безпеки впродовж ОЗП 2021/2022 рр. Роботи виконуються в терміни та в обсягах, що передбачені відповідно до затвердженого Плану.

У жовтні виконану роботу оцінюватиме комісія під головуванням дирекції з нагляду за безпекою НАЕК «Енергоатом», яка надасть остаточний акт готовності Рівненської АЕС до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Надійність роботи Рівненської АЕС у зимовий період важлива і для його міста-супутника, оскільки тепло- та водозабезпечення міста Вараш та села Заболоття також здійснює РАЕС.

Схожі статті