+380673870816 +380673870816

Рівненщину з робочим візитом відвідав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко

На Рівненщині з робочим візитом перебував Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. В рамках поїздки чиновник зустрівся із прийомними батьками та батьками-вихователями нашого краю, відвідав Рівненський міський будинок дитини, а також зустрівся із місцевими журналістами. 

Одним із пріоритетів соціальної політики Президента України є розвиток сімейних форм виховання. В нашому краї опіці над сиротами приділяють значну увагу. Рівненщина лідер за кількістю дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування охоплених сімейними формами виховання. В області створили 49 прийомних родин і 19 будинків сімейного типу. Нині у них проживає 232 дитини. На зустрічі із журналістами, чиновник також відзначив, як приклад для наслідування, новаторську систему пільг для багатодітних родин, яка запроваджена у нашому регіоні.

Юрій Павленко, Уповноважений Президента України з прав дитини:

- Я хотів би відзначити ініціативу, яка нині єдина в Україні. Це меморандум про співпрацю між суб’єктами аптечних мереж про 10% знижку на лікарські засоби для багатодітних та прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу.

За словами Юрія Павленка, сьогодні на особливому контролі Президента України  перебуває питання забезпечення житлом дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Хоча квадратні метри на такі цілі і виділяються державою, проте не в повному обсязі.

Юрій Павленко, Уповноважений Президента України з прав дитини:

- Не дивлячись на те, що в минулому році 10 дітей-сиріт отримали житло, але набули повноліття і не мають житла 83 дитини. І це лише за минулий рік.

Юрій Павленко перебуваючи на Рівненщині також звернув увагу на проблему дитячої злочинності. Він бачить коріння цієї "недуги" у байдужості батьків до свого чада. У більшості випадків, життєвого досвіду діти набираються на вулиці, з телеекранів, книжок та Інтернету і далеко не завжди такий досвід є позитивним.

Юрій Павленко, Уповноважений Президента України з прав дитини:

- Без сумніву, питання дитячої літератури є сьогодні доволі актуальним для України. Так само як і зміна контенту на телебаченні, радіомовленні та зміна контенту в Інтернеті. Для цього вже створена робоча група спільно з Адміністрацією Президента України.

Право на повноцінну сім’ю дитина має ще змалечку. Проте через розлучення батьків її позбавляють такого права. Тим самим дитина стоїть перед вибором - мама чи тато? Пан Юрій переконаний, розлучення - це великий стрес для дитини, тому Україна повинна перейняти європейський досвід, де такими тонкими питаннями займаються спеціалізовані сімейні суди.

Схожі статті