+380673870816 +380673870816

Рівненщину продовжують газифікувати

У серпні жителі трьох сіл області отримають блакитне паливо. Так, газопроводи до сіл Губків Березнівського та Ступно Здолбунівського районів уже збудували. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Нині фахівці також закінчують прокладати труби до села Сторожів Корецького району. На перший об’єкт витратили 2 мільйони 255 тисяч гривень. За гроші НАК "Нафтогаз" проклали майже 5 кілометрів газопроводу від селища міського типу Соснове до села Губків. Відтак, вже цього місяця півсотні селян зможуть користуватися блакитним паливом. З часом місцеві школа, сільрада, церква, ФАП і будинок культури також обігріватимуть газові котли.
     Водночас на п’ятикілометровий підвідний газопровід до села Ступно Здолбунівського району НАК "Нафтогаз" витратила майже 2,5 мільйона гривень. А прокладання вуличних мереж профінансували місцеві жителі. Тож у серпні 190 осель планують під’єднати до газопостачання (всього в селі 240 будинків). На опалення імпортним енергоресурсом претендують також тамтешні пошта, магазин, церква, школа та ФАП.
     Тим часом для газифікації села Сторожів Корецького району залучають понад 4 мільйони гривень ПАТ "Рівнегаз". Газопостачальна компанія інвестує власні кошти в будівництво 12 кілометрів підвідного трубопроводу та отримає більше двох сотень нових споживачів. Селяни вже витратили 420 тисяч гривень на прокладання вуличних мереж та підготували 120 домівок до газифікації. На блакитне паливо також розраховують тамтешні школа, ФАП і магазин.
     Загалом до кінця року на Рівненщині заплановано газифікувати або ж прокласти підвідний трубопровід до більш ніж двох десятків сіл, спрямувавши на це кошти з різних джерел.

Схожі статті