+380673870816 +380673870816

Рівненщині бракує 950 теплолічильників для оснащення багатоповерхівок

950 лічильників та регуляторів необхідно встановити в області для запровадження стовідсоткового комерційного обліку теплової енергії. Це дозволить краянам економити гроші, адже вони платитимуть лише за фактично отриману послугу. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     За підрахунками експертів, відсутність будинкових приладів обліку призводить до розбіжностей між встановленою нормою споживання теплової енергії та фактичним її використанням (30-40%). До того ж наявність лічильників із автоматичним регулюванням подачі теплоносія знімає питання перерахунків. У цьому переконалися мешканці висоток, які вже оснащені будинковими приладами. 
     Зокрема, в області вже функціонує 250 засобів обліку в багатоповерхівках, а для повного контролю споживання теплоносія бракує ще 950. 785 із них необхідно встановити в обласному центрі. Таку потребу подали в профільне міністерство, щоб отримати з держказни гроші на будинкові лічильники з теплорегуляторами, зауважив Володимир Новак. За його словами, теплогенеруючі підприємства Рівненщини одні з перших запровадили технологічний облік теплової енергії. Зокрема, всі котельні області оснастили лічильниками. На придбання та монтаж 134 приладів витратили майже 6 мільйонів гривень. Видатки профінансували 16 підприємств комунальної теплоенергетики Рівненщини, а також місцеві бюджети.

Схожі статті