+380673870816 +380673870816

Рівненщина займає перше місце в Україні по кількості усиновлених дітей

З 2008 року 30 вересня в Україні відзначають День усиновлення. Ця дата співпадає із християнським святом Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Рівненщина займає перше місце в Україні із кількості усиновлених. 

Нині на обліку знаходиться 199 дітей, з них лише 16 перебувають в інтернаті. У місті є 150 сімей-опікунів, два будинки сімейного типу та три прийомних сім'ї. У планах чиновників - створення третього будинку сімейного типу. Загалом у місті немає великої проблеми з усиновленням дітей. Проте гострим залишається питання щодо віку сиріт. Адже більшість усиновлювачів обирають малюків.

Андрій Міщеня, начальник служби у справах дітей Рівненської міської ради:

більшість громадян хочуть усиновити діток маленьких, віком до п'яти років. Якщо малюк в такому віці потрапляє до нас на облік, то за місяць-два вже знаходяться кандидати на його усиновлення. Гірше, коли дитина стає сиротою в 12 -15 років. Тоді складно знайти людей, які б усиновили цю дитину.

Маленька за віком та фізично здорова дитина має великі шанси знайти собі прийомних батьків, чого не скажеш про діток з фізичними вадами. Таких українці неохоче усиновлюють. Якщо ж малечею не зацікавилися громадяни нашої держави, згідно з чинним законодавством її можуть усиновити іноземці.

Андрій Міщеня, начальник служби у справах дітей Рівненської міської ради:

іноземне усиновлення відбувається через Департамент з питань усиновлення у Києві. Іноземці туди звертаються і там стають на облік. Вони отримують інформацію про тих дітей, які перебувають на обліку більше року.

Проблема сирітства болюча та актуальна завжди, проте є чимало подружніх пар, які з певних причин не можуть народити малюка. В таких випадках батьки мають можливість усиновити дитину та створити повноцінну щасливу сім'ю.


110915_Surotu sferadesigner

Схожі статті