+380673870816 +380673870816

Рівненщина в лідерах за рівнем енергонезалежності

Нині Рівненщина – одна з найкращих областей за темпами заміни імпортного дороговартісного енергоресурсу власним альтернативним. Якщо середньоукраїнський показник заміщення місцевою сировиною становить 1,5 відсотка загального обсягу споживання енергоносіїв, то в Рівненській області – 3,5 відсотка. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    За словами заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, такого результату вдалося досягти завдяки реалізації енергозберігаючих проектів у комунальному господарстві, бюджетній сфері, промисловості та максимальному використанню місцевих твердих видів палива. 
    Завдання 2012 досить амбітне, зауважив Володимир Новак – чужий газ і надалі замінюватимуть місцевим торфом та деревиною, щоб досягнути чотиривідсоткового рівня заміщення органічного палива відновлювальними та альтернативними видами. Відтак, в області продовжуватимуть переоснащення неефективних котелень, замінюючи старе обладнання автоматизованими твердопаливними установками місцевого виробництва. Цьогорічні перспективи визначили в Програмі економічного та соціального розвитку Рівненщини на 2012 рік.

Схожі статті