+380673870816 +380673870816

Рівненщина посилюватиме співпрацю із Брестською областю Республіки Білорусь

Детальніші умови взаємовигідної двосторонньої співпраці будуть прописані в угоді про співробітництво між Рівненською та Брестською областями. В необхідності підписання такого стратегічного документа одностайні як перший заступник голови Брестського обласного виконавчого комітету Михайло Юхимук, так і голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Зокрема, під час перебування в Брестьській області домовилися про посилення зовнішньоторговельної діяльності, що сприятиме економічному розвиткові обох регіонів. Торік товарообіг між Рівненщиною та Брестською областю становив 43 мільйони доларів. Такий результат не задовольняє обидві сторони. Тож резерви вбачають, зокрема, в збільшенні поставок із Рівненщини деревопродукції, оскільки в області є достатньо сировини і виробничих потужностей, щоб задовольнити попит. Також затребуваним у Білорусі є наш гравій, щебінь, цемент та інша будівельна продукція. Тож для виробників Рівненщини це додаткові ринки збуту. 
    Водночас наші споживачі купують якісну білоруську м'ясо-молочну продукцію та нафтопродукти. Експортно-імпортні операції між областями повинні зростати, переконані очільники обох регіонів. Для цього вони вивчають перспективу створення спільного українсько-білоруського підприємства. Цьому передуватиме ретельний аналіз сировинної бази, логістики та ринків збуту, зазначив Василь Берташ. Тож голови райдержадміністрацій, які вивчали досвід білорусів, пропонуватимуть представникам малого та середнього бізнесу співпрацювати з іноземними партнерами на взаємовигідних умовах. Адже це нові робочі місця та економічний розвиток кожного району, резюмував Василь Берташ.

Схожі статті