+380673870816 +380673870816

Рівненщина отримала нову можливість залучення коштів ЄС

Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко та заступник голови обласної ради Олександр Чуприна зустрілися з іноземними експертами. Зі співробітниками Представництва ЄС у Республіці Білорусь та Україні, розробниками проекту Європейської комісії вони обговорили пропозиції, які можна реалізувати в рамках нової програми "Визначення проектів територіального співробітництва у складі Регіональної індикативної програми на 2011-2013 фінансові роки".  Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Нова модель транскордонного співробітництва між Україною та Республікою Білорусь не передбачає участі партнерів-членів ЄС, акцентували іноземні експерти. Втім, рівень підготовки проектних пропозицій має бути високим, адже це збільшує шанси на отримання коштів для реалізації місцевих проектів. Тож на першому етапі область претендує на технічну допомогу – безкоштовне навчання фахівців, які б якісно написали проекти. За словами Анатолія Юхименка, для Рівненщини нині актуальна проблема "реабілітації" територій, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. А це ті ж прикордонні райони, які межують із Республікою Білорусь. Відтак, область віднайде із закордонними сусідами спільні точки дотику в екологічних, економічних, туристичних, соціальних і гуманітарних аспектах.
     Загалом закордонні експерти лишилися задоволеними високим рівнем підготовки пропозицій від Рівненщини. Також їх зацікавила концепція сталого розвитку регіону "Західна брама".

Схожі статті