+380673870816 +380673870816

Рівненщина має власну інвестиційну карту

Її презентували на останньому цьогорічному засіданні обласного комітету економічних реформ. Новостворений інтернет-майданчик буде наповнений інформацією, корисною як для місцевих виробничників, так і для потенційних інвесторів. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Так, міста і райони мають пропонувати земельні ділянки, які можуть стати інвест-майданчиками або ж презентувати вже діючі проекти, що зуміють зацікавити капіталовкладників. Водночас на інтернет-ресурсі безкоштовно рекламуватимуть товари та послуги місцевих виробничників, а це для них нові клієнти та додаткові ринки збуту. Адже нині не всі малі підприємства можуть витрачатися на такі маркетингові заходи та рекламувати власні новинки. Виграють від того й споживачі, оскільки зможуть контактувати безпосередньо з виробниками, уникнувши ланцюжок посередників. 
     Довідково-інформаційний фонд суб’єктів господарювання регіону створили в рамках реалізації обласної програми розвитку малого підприємництва на 2011-2012 роки. В перспективі інвестиційна карта Рівненщини матиме й англомовну версію. Тож мапа має стати дороговказом для потенційних закордонних інвесторів, а це сприятиме розвитку економіки в краї, зазначив Василь Берташ. Цьогоріч в область залучено понад 300 мільйонів доларів США іноземних інвестицій із 35 країн світу. Найактивнішими капіталовкладниками були бізнесмени з Німеччини, Великобританії, США, Кіпру та Росії. Вони інвестували гроші в розвиток промислових підприємств, транспорт, торгівлю та сільське господарство.

Схожі статті