+380673870816 +380673870816

Рівненщина готується до реалізації потужного енергетичного проекту

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак провів селекторну нараду з усіма причетними до підготовки будівництва повітряної лінії електропередач напругою 750 кіловольт "Рівненська АЕС – Київська". Траса майбутньої ЛЕП проходить через Київську, Житомирську та Рівненську області, а в межах Рівненщини, зокрема, через Володимирецький, Сарненський і Рокитнівський райони. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Цей об’єкт для Рівненщини є стратегічним, акцентував Володимир Новак, адже дозволить використовувати незадіяні потужності Рівненської АЕС для електропостачання підприємств і домогосподарств у столиці та Київській області. Нині це неможливо через обмежену пропускну спроможність ліній електропередач. Водночас реалізація цього проекту збільшить енерговиробництво на Рівненщині, зменшить втрати при передачі електроенергії, підвищить надійність енергопостачання споживачів центральних регіонів України, замінить дороговартісний енергоресурс, який продукують теплові електростанції, відтак, зробить державу більш енергонезалежною.
     Довідка: проект вартістю 129,6 мільйона євро впроваджується за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. НЕК "Укренерго" підписала контракт на будівництво повітряної лінії 750 кВ "Рівненська АЕС – Київська" з компанією KALPATARU (Індія) – виконавця визначено на відкритих міжнародних торгах відповідно до правил із закупівель ЄБРР.

Схожі статті