+380673870816 +380673870816

Рівненщина готується до чіткого обліку комунальних послуг

Тепло- та водопостачальні підприємства мусять встановити за власний кошт засоби обліку вже цьогоріч, інакше будуть позбавлені ліцензій на надання послуг, зауважив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв під час селекторної наради. 
     В області підрахували, що комунальним теплопостачальним підприємствам необхідно придбати 123 лічильники відпуску теплової енергії. Для стовідсоткового технологічного обліку води на Рівненщині бракує 328, а для стоків – 200 лічильників. Їх купівлю та встановлення мають профінансувати підприємства водопровідно-каналізаційного господарства або ж місцеві бюджети. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Водночас на будинкові засоби обліку з держказни вже виділено 500 мільйонів гривень. А наступного року заплановано спрямувати на ці цілі 3-4 мільярди бюджетних гривень. За словами заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, в області потрібно встановити 3723 лічильники холодної та 1143 гарячої води. Крім того, багатоповерхівки необхідно обладнати засобами обліку теплової енергії, а це 1165 лічильників та регуляторів.
     Чіткий облік витрат і втрат є основою реформування житлово-комунального господарства, аргументують посадовці, а тому спільними зусиллями в області та державі до кінця 2012 року планують впровадити стовідсотковий контроль усіх послуг.

Схожі статті