+380673870816 +380673870816

Рівненщина – в ТОП-5 успішних регіонів України

Фото пресслужби РОДА

За результатами першого півріччя 2021 року Рівненщина посіла 5 місце серед 25 регіонів України. Рейтинг за січень-червень склало Міністерство розвитку громад та територій.

Загалом рейтинг розроблений за результатами моніторингу 27-ти показників, що характеризують стан та динаміку соціально-економічного розвитку регіонів. Повідомляє пресслужба РОДА.

«Два роки тому ми визначили пріоритети – і працюємо, як показує рейтинг Мінрегіону, успішно. Перед нами лише м.Київ, Дніпропетровська, Київська та Львівська області. Завдання поставили, передусім важливі для громад та ведення бізнесу. Вирішуємо їх і перетворюємо нашу область на територію рівних можливостей. Нам є чим пишатися, але є й над чим працювати», - зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

Так, Рівненщина займає 1 місце у сфері відновлювальної енергетики та енергоефективності. Зокрема, в області один з найвищих показників оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку теплової енергії (96,9 %), регіон має високу (25,1 %) частку сумарної потужності котелень на альтернативних видах палива. Рівненщина – у п’ятірці регіонів за часткою домогосподарств, які уклали кредити в рамках механізмів підтримки заходів з енергоефективності.

Загалом позитивна динаміка прослідковується у всіх галузях економіки. Зокрема:

  • індекс будівельної продукції (2 місце);
  • темпи зростання доходів місцевих бюджетів (5 місце);
  • індекс реальної заробітної плати (4 місце);
  • обсяг вантажообороту автомобільного та залізничного транспорту на 1000 осіб населення (4 місце) тощо.

Схожі статті