+380673870816 +380673870816

Рівне відвідала Лоранс Абе, журналістка французького тижневика "Міжнародний кур'єр"

     У своїй авторській колонці вона пише про країни пострадянського простору. Тому, візит до України, про яку вона багато знає заочно, став знаковим. І перед поїздкою до Одеси, Лоранс не просто відвідала наше місто, але і виділила час для спілкування з місцевими колегами.

     Організували таку зустріч для журналістів Рівненщини обласна організація "Французький альянс". ЇЇ директор переконана – ця конференція є важливою, адже будь-який свідомий українець має знати, що про його країну говорять інші.

     Лоранс Абе виявилась надзвичайно дипломатичною і перше, що зробила – попросила вибачення за те, що не володіє українською і змушена говорити російською мовою. З акцентувала свою увагу пані Лоранс на здобуті незалежності Україною.

     У розмові з нашою знімальною групою Лоранс Абе не оминула і останніх світових подій, зокрема військових дій на Ближньому Сході. А революцію у Тунісі, розповідає пані Лоранс, більшість французів підтримує.

     Загалом, усі свої погляди Лоранс висловлювала лише від свого імені, чим продемонструвала неабиякий рівень безцензурності та незаангажованості своєї країни.


110405_Francuzi sferadesigner

Схожі статті