+380673870816 +380673870816

Рівне відвідала делегація з Польщі та Білорусі

 

    Представники молодіжних організацій  цих країн долучаються до екологічного проекту зі збереження дубів Європи. Сьогодні свої досягнення та плани вони розповіли міському голові.

     Дуби, завжди цінувалися народами світу. У слов’ян поширене вірування про те, що в цих деревах мешкають душі померлих предків, його шанували як символ родючості і зазвичай, висаджували новий пагінець на честь народження дитини. Згадується дуб у Біблії та у повір’ях римлян, греків тощо. У наш час, про його величність, люди забули. Їх спилюють, але не розмножують. Виправити цю ситуацію вирішила рівненська молодь. Три роки тому, вони створили проект і цьогоріч він став міжнародним. Щоб більше про нього дізналися, до Рівного запросили білорусів та поляків, які найближчим часом розпочнуть кампанію зі збільшення кількості насаджень дубів у своїх країнах.

     Поділитися своїми успіхами у популяризації такого проекту учасники прийшли до керівництва міста. Іноземці привезли подарунки та сувеніри, а Володимир Хомко, розчулений теплою атмосферою спілкування, навіть, згадав про своє дитинство, коли біля його будинку ріс дуб, який збережений до сьогодні. У відповідь, запропонував делегатам створити сквер, де посадять різні дерева, в тому числі і дуби.

     Ініціатори цього проекту – Рівненський міський палац дітей та молоді. Активісти запевнили нашу знімальну групу, що на цьому вони не зупиняться. Долучати до участі в подібних акціях будуть якомога більшу кількість міжнародної спільноти.


110406_Dybui sferadesigner

Схожі статті