+380673870816 +380673870816

Реставрація ванни: як відмити ванну і що для цього потрібно?

Реставрація ванни: як відмити ванну і що для цього потрібно?

Приємно проводити гігієнічні процедури або просто розслаблятися в сяючій чистотою ванні. На жаль, в наші дні не завжди є час для щоденного догляду за ванною. Це призводить до пожовтіння поверхні, втрати блиску, появи плям іржі, тріщин, сколів і вапняного нальоту.

Відмити стару ванну можна самостійно, використовуючи побутову хімію, або звернувшись до фахівців, які займаються відновленням емалі. Вони гарантують, що професійна реставрація чавунних ванн не займе багато часу і не вдарить по гаманцю.

Чим почистити ванну?

Кожна господиня повинна завжди мати під рукою набір аксесуарів і засобів для чищення ванни. Сучасний ринок побутової хімії пропонує велику різноманітність продукції, яка реалізується в різних формах і видах. При виборі слід враховувати тип оброблюваної поверхні.

  • Для чищення акрилових ванн використовують засоби, що містять екологічно безпечні активні речовини, золу і вугілля. Абразивні і кислотні препарати псують і руйнують поверхню, роблять матеріал менш міцним і крихким.
  • Для знищення бруду на емалі сталевих і чавунних ванн підходять склади на основі хлору, який дезінфікує поверхню, перешкоджає поширенню цвілевих грибків.

Перед тим, як придбати відповідний засіб, рекомендується вивчити його склад і спосіб нанесення. Найбільшою популярністю у господинь користуються такі препарати, як: Cillit Bang для боротьби зі старим нальотом і іржею, Bagi Акрилан для прибирання акрилових ванн, Frosch – універсальний екологічний продукт, що включає натуральні інгредієнти.

Як позбутися від нальоту?

Відмити чашу ванни можна двома способами: повністю ліквідувати наліт або відбілити його. Перший варіант надійніше, другий – забезпечує лише короткочасний візуальний ефект.

Кислотний спосіб

Порошок, гелі, рідини, креми та спреї, представлені на ринку, не завжди справляються з нальотом. Вапняні нашарування руйнуються тільки під дією сильних кислот.

Процес збирання за допомогою кислот включає в себе два етапи:

  • наповнити ванну теплою водою, влити склянку оцту і пакетик лимонної кислоти;
  • через одну-дві години ретельно змити кислотний розчин зі стінок і протерти поверхню сухою ганчіркою.

Слід пам'ятати, що під дією їдких сильнодіючих кислот емаль тьмяніє, стає шорсткою, перестає захищати метал від зовнішніх впливів.

Лужний спосіб

Головним компонентом в цьому випадку виступає хлорка. Щоб досягти результату, необхідно:

  • наповнити ванну холодною водою, додати літр білизни;
  • залишити розчин на 8-10 годин;
  • спустити воду, протерти стінки і видалити зайву вологу.

Після такої процедури ванна стає білосніжною, чистою і гігієнічною, оскільки хлор не тільки відбілює поверхні, але і знищує патогенні мікроорганізми.

Будь-яка сантехніка втрачає свій блиск з роками через погану якість води і стійкі органічні забруднення, тому відновлення ванни слід проводити регулярно.

Схожі статті