+380673870816 +380673870816

П’ятнадцята сесія Рівненської міської ради розпочалася із пікетування

П’ятнадцята сесія Рівненської міської ради розпочалася із пікетування. Щоправда лише однією людиною. Рівнянка прийшла під залу засідання із вимогою не дозволити підселення іншої жінки з дитиною в її кімнату у гуртожитку, що по вулиці Степана Бандери 62. 

На саму ж сесію прийшла й інша громадянка нашого міста зі схожою проблемою, яка стверджувала, що її взагалі хочуть вигнати з гуртожитку по Відінській 10. Крім того, депутат Рівнеради Олександр Лащук запропонував скасувати рішення виконавчого комітету Рівненської міськради стосовно преміювання міського голови Володимира Хомка. Втім, цю пропозицію підтримало лише 6 депутатів.

Також під час засідання депутати Рівнеради просили Президента України Віктора Януковича звільнити із займаної посади Дмитра Табачника.

Олександр Курсик, депутат Рівнеради:

- В проект нових навчальних закладів для 5-9 класів передбачає зменшення годин вивчення української мови, літератури, і можливо, скасування предмету з історії України взагалі. Навчальні плани важливі для освітньої галузі, документи через які здійснюються реалізація державної політики та державних стандартів. Міністерством освіти і науки України, молоді та спорту на чолі з Міністром Табачником в цьому випадку розроблено таємну зброю, зорієнтовану на руйнування української школи. Ми, депутати Рівненської міської ради, висловлюючи думку освітян, батьків та громади міста вимагаємо розглянути на найвищому рівні діяльність Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника та можливість його звільнення із займаної посади.



Однак, таке рішення довелося переголосувати. Недовіру лічильній комісії висловив голова фракції "Партії регіонів" в Рівнераді Олексій Губанов. Депутат засумнівався, що за звільнення свого міністра голосував начальник управління освіти Василь Харковець та міський голова. Депутат-регіонал навів аргументи: 49 депутатів зареєструвалося, а фракція "Партії регіонів" (6 депутатів) не голосувала. Натомість лічильна комісія назвала 43 голоси "за". У результаті переголосування, "за" висловилося вже 30 депутатів із 49 зареєстрованих. Інші ж питання, які склали більшість у порядку денному, стосувалися землі.

Схожі статті