+380673870816 +380673870816

П’ять підприємств Рівненщини погасили заборгованість перед своїми працівниками

Фото пресслужби РОДА

За місяць заборгованість із заробітної плати на Рівненщині зменшилася на 4,1 млн грн. Так, свої борги перед працівниками у повному обсязі виплатили 5 підприємств.

Про це повідомили під час обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка. Повідомляє пресслужба РОДА.

Участь у заході також взяли податківці, представники Держпраці та державної виконавчої служби. В режимі онлайн до роботи комісії долучилися керівники РДА та виконкомів рад міст обласного значення.

«Протягом серпня-вересня у повному обсязі виплатили борги працівникам 5 підприємств. Це - Володимирецька багатопрофільна лікарня, Радивилівський комбінат хлібопродуктів, санаторій «Червона калина», ПМСД Пісківської сільради та Дубровицька стоматологічна клініка», - зазначив Ігор Тимошенко.

Однак попри показову роботу на цих підприємствах, нині ще 19 установ області затримують виплати для своїх працівників.

«Керівникам районів і громад потрібно спільно з директорами підприємств вживати вичерпних заходів, щоб в найкоротші терміни погасити заборгованість перед людьми. Акцентую увагу на кримінальній відповідальності за порушення трудового законодавства в частині невиплати заробітної плати», - зазначив Ігор Тимошенко.

Посадовець доручив активізувати роботу місцевих комісій із заборгованості по зарплаті, особливо на тих територіях, де є найбільші борги. Це міста Рівне, Острог, Вараш, Дубно, а також Рівненський, Дубенський та Сарненський райони.

Комісії мають зустрітися із керівниками підприємств та напрацювати шляхи виходу із цієї ситуації.

Схожі статті