+380673870816 +380673870816

Пропрезидентські депутати закликали Рівненську облраду відновити фінансування медицини

На фото - голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

Пропрезидентські депутати закликали Рівненську облраду відновити фінансування медицини. Про це йдеться у заяві фракції: медична галузь Рівненської області не повинна страждати через окремі політичні інтереси.

Звичайне технічне рішення по структурі ОДА набуло політичного забарвлення. Більшість у Рівненській облраді на сесії не підтримала фінансування новоствореного Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення, тим самим заблокувавши роботу медиків та закладів охорони здоров’я.

Причина ж такого рішення полягає у тому, що окремі обранці не згідні з об’єднанням двох управлінь ОДА – охорони здоров'я та надзвичайних ситуацій – в один департамент. Однак, їх об’єднання є вмотивованим і доцільним, адже вже більше року діяльність цих підрозділів тісно пов’язана між собою, а їх злиття дозволить якісно реагувати на надзвичайну ситуацію із COVID-19.

Представники окремих партій влаштували політичні ігрища, щоб розхитати позицію голови ОДА, при цьому забувши про інтереси населення.

Очевидно, що нинішня більшість у раді намагається просунути на керівника цього підрозділу «свою» людину.

Через рішення окремих депутатів страждатиме вся сфера охорони здоров’я області та люди. Адже тепер медики не зможуть отримувати зарплату, не оплачуватимуться комунальні послуги закладів. Під загрозою опинилось і фінансування харчування дітей в обласному будинку дитини, закупівля онкопрепаратів пацієнтам дитячого віку. Відключення електропостачання унеможливить надання допомоги системами забезпечення киснепостачання ковідних закладів.

Чотири фракції в облраді спровокували колапс в медицині і тепер керівник обласної ради намагається звинуватити в цьому очільника Рівненської облдержадміністрації.

Фракція «Слуги Народу» засуджує будь-які спроби перекласти відповідальність на ОДА, адже вони свідчать про правове невігластво, про порушення закону та втручання в діяльність ОДА, а також порушення моральних принципів та зневажання інтересами мешканців регіону.

«Закликаємо залишити партійні і особисті амбіції та прийняти рішення, яке відновить фінансування медицини. Не забувайте про те, що ви депутати, які представляють в сесійній залі інтереси виборців», - наголошують депутати «Слуги Народу» в Рівненській обласній раді.

Схожі статті