+380673870816 +380673870816

Прокуратура Рівненщини взялася за землю

З початку року органи прокуратури області у сфері земельних відносин порушили 25 кримінальних справ, з них 14 вже скеровано до суду. Завдяки реагуванню прокурорів попереджено незаконне надання земель площею 168,5 га, повернуто незаконно вибутих земель - 203,4 га. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 106 посадових осіб, з них 23 особи контролюючих органів, до бюджету відшкодовано понад 1,8 мільйона гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.
     Зокрема, прокурор Дубровицького району розслідував та скерував до суду кримінальну справу за обвинуваченням одного із керівників сільськогосподарського приватного підприємства "Злагода" у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.197-1 КК України (зловживання службовим становищем та самовільне захоплення земель). Перевіркою встановлено, що підприємство самовільно зайняло та засіяло вівсом 55 га землі в урочищі "Чорновірка" без укладення договорів оренди з Висоцькою сільською радою та місцевими жителями – власниками земельних паїв. Такими діями завдано шкоду інтересам територіальної громади на загальну суму 51 тисяча гривень.
     На усунення порушень вимог земельного законодавства прокуратура області реагує також і цивільно-правовими заходами. В порядку господарського, адміністративного та цивільного судочинства в інтересах громадян та держави з питань земельних відносин прокурори пред’явили позовних заяв на загальну суму 2,3 мільйона гривень, з числа цих позовів судами розглянуто та задоволено на суму 590 тисяч гривень.

Схожі статті