+380673870816 +380673870816

Прокуратура Рівненщини перейшла на землю

Органами прокуратури Рівненщини у першому півріччі цього року проведено цілеспрямовану роботу з питань захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.
     Так, завдяки реагуванню прокурорів попереджено незаконне надання у власність та користування 221 га земель державної та комунальної власності, громадянам та державі повернуто незаконно вибутих 203,4 га земель.
     Всього, з питань захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин органи прокуратури області порушили цьогоріч 17 кримінальних справ, опротестували 408 незаконних актів органів місцевої влади та самоврядування. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 102 посадові особи, відшкодовано 3,3 мільйона гривень, з них половину суми - до бюджету.
     Нині прокурори акцентують увагу на проведення перевірок та виявлення фактів самовільного використання (захоплення) суб’єктами господарювання земельних ділянок, які перебувають у власності територіальних громад або громадян, масове їх засівання без укладання з їх власниками договорів оренди земельних ділянок та паїв.

Схожі статті