+380673870816 +380673870816

Прокуратура Рівненщини перевіряє газопостачальні компанії, підприємства теплокомуненерго та ЖКГ

Станом на 1 листопада кредиторська заборгованість підприємств теплової енергетики Рівненщини перед ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ склала 86,4 мільйона гривень. Серед причин утворення вказаного боргу - несвоєчасний розрахунок споживачів та значна дебіторська заборгованість теплопостачальних підприємств. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.
     З огляду на це, органи прокуратури Рівненщини постійно перевіряють, наскільки вчасно підприємства теплокомуненерго, житлово-комунального господарства, інші організації, установи та суб’єкти господарювання розраховуються за спожитий природний газ і тепло та вживають заходи, спрямовані на погашення вказаної заборгованості.
     З метою захисту інтересів держави у сфері паливно-енергетичного комплексу органами прокуратури вживаються також заходи цивільно-правового характеру. За позовами міськрайпрокурорів судом стягнуто з газопостачальних компаній, підприємств теплокомуненерго, ЖКГ, суб’єктів господарювання та інших боржників 12 мільйонів гривень.
     Всього, у 2011 році завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини відшкодовано 25 мільйонів гривень заборгованості за спожиту теплову енергію та природний газ. За наслідками проведених перевірок порушено 6 кримінальних справ, до відповідальності притягнуто 60 посадових осіб.
     Питання додержання в області законодавства у сфері паливно-енергетичного комплексу розглядалося на міжвідомчій нараді у прокуратурі області 18 листопада 2011 року. За підсумками цієї наради розроблено спільні узгоджені заходи правоохоронних та контролюючих органів, які спрямовані на підвищення ефективності роботи на даному напрямі.

Схожі статті