+380673870816 +380673870816

Прокуратура Рівненщини перевірила дотримання прав неповнолітніх на гарантоване працевлаштування

Прокуратура Рівненщини перевірила як органи влади та місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ додержуються вимог Закону України "Про зайнятість населення" щодо забезпечення трудових прав неповнолітніх, бронювання та створення для них робочих місць. Їх результати засвідчили про численні порушення. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.
     Правоохоронці встановили, що усупереч вимогам вказаного закону органами влади у Володимирецькому, Рокитнівському та Радивилівському районах не вжито заходів щодо працевлаштування молоді, яка закінчила загальноосвітні школи та професійні навчально-виховні заклади. А в Здолбунівському і в Дубровицькому районах не заброньовано жодного робочого місця для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які закінчують навчання в професійно-технічних навчальних закладах і перебувають на обліку в службі у справах дітей.
     Перевірками виявлено й непоодинокі випадки порушення прав неповнолітніх на отримання заробітної плати за проходження виробничої практики. Так, прокурор Корецького району встановив, що за час проходження виробничої практики учня професійно-технічного училища на базі однієї із сільських рад останньому не проведено розрахунок на загальну суму 1,3 тисячі гривень та перерахування половини заробітної плати на рахунок навчального закладу, як того вимагає законодавство.

Схожі статті