+380673870816 +380673870816

Профспілки Рівненщини підбили підсумки своєї роботи

Під час підбиття підсумків обласного огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків улітку 2011 року, також розповіли і про кількість дітей, які оздоровилися цього річ. Окрім цього, обговорили і проблеми, з якими зіштовхуються профспілки.  

Понад шість тисяч дітей оздоровили влітку 2011 року. З них п’ять тисяч 266 відпочивали в дитячих оздоровчих закладах Рівненщини, а 831 особа в Криму, Херсонській та Львівській областях. Зокрема, профспілкові організації придбали дві тисячі 844 путівки для дітей соціально незахищенних категорій, дітям із районів, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Такі показники, за словами голови Федерації профспілок Рівненської області Миколи Сірука, є більш ніж позитивними.

Микола Сірук, голова Федерації профспілок Рівненської області:

- Ми щорічно оздоровлюємо в межах 6 тисяч дітей в дитячих стаціонарних оздоровчих закладах, чим не можуть похвалитися інші області. Якщо взяти пришкільні дитячі табори, то це 88 тисяч дітей. Це 58 відсотків, а завдання було 50 відсотків. В Україні наша область займає передові позиції.

Під час нагородження, відмітили соціального партнера профспілок - Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, адже завдяки вдалому розподілу вартості путівок, близько 30 % сплачував Фонд.

Григорій Ясиновський, директор Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності:

- Слава Богу, що ми це зробили. Дорослі люди подумали про дітей і не дали їм десь за рогом курити, пити пиво, а дали можливість гарно відпочити, смачно поїсти та добре провести канікули.

За словами директора санаторію "Горинь" Лариси Шишковської, цьогорічна кампанія пройшла менш вдало, ніж у 2010 році, але незважаючи на це, оздоровили 742 дитини.

Лариса Шишковська, директор санаторія "Горинь": 

- Оздоровлення загалом пройшло успішно. Зміна 21 день, 5 разове харчування. Діти добре відпочили і мають бажання приїхати на наступний рік ще.

Основним завданням профспілок, як було так і залишається соціально-правовий захист усіх працюючих. А постійні зміни у реформах та законах, які проводить уряд, не завжди цьому сприяють.

Микола Сірук, голова Федерації профспілок Рівненської області:

- Ці явища не задовольняють профспілки. Ми проявляємо акції протесту і надалі працюємо, щоб вносити до цих законопроектів ті правки, які йдуть на користь людині.

Що ж стосується кращого закладу оздоровлення дітей, то цьогоріч ним став позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Острозький дитячий санаторно-оздоровчий комплекс "Корчагінець". Окрім того, за високий рівень роботи, почесними дипломами Федерації профспілок України та Рівненської області були нагороджені й інші санаторно-оздоровчі комплекси.

Схожі статті