+380673870816 +380673870816

Припинення навчання у дитсадках та школах не вплине на заробітну плату вихователів та педагогів

У зв’язку з погодними умовами в Рівному припинилося навчання у школах та дошкільних закладах освіти. Щоправда для заклопотаних батьків, які не знають куди подіти своїх малюків, все ж працюють чергові групи в дитсадках. 

За вікном мінус 21. Вже третій день першокласниця Діана перебуває на вимушених зимових канікулах. Сильні морози і як результат - усі школи та дитсадки не лише у нашому місті, а й на Рівненщині загалом припинили свою роботу. Проте, дітлахам вдома є чим зайнятися.

Діана, першокласниця:

- На канікулах вчителька задала писати, читати. Я повчу уроки, піду з хом’ячком пограюся, телевізор подивлюся, помалюю.

Про припинення навчання у початковій школі та дитсадках, управління освіти повідомило батьків заздалегідь. Заступник міського голови Галина Кульчинська запевнила, що інформацію про закриття навчальних закладів оприлюднили ще у минулу п’ятницю, аби у родинах мали час зорієнтуватися на кого залишити та чим зайняти свою дитину під час непередбачуваних канікул. Для найзаклопотаніших батьків у дитсадках все ж працюють спеціальні чергові групи. Проте, популярністю нині вони не надто користуються. Схоже, батьки не ризикують здоров’ям своїх дітей.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- Який попит на сьогоднішній день. Із 10 тисяч дітей, що виховуються в дошкільних навчальних закладах, ми моніторимо з 8 до 11 ранку. На вчорашній день кількість дітей, які перебували в усіх садочках становило 26 людей. На сьогоднішній день ця кількість становить 25 людей.

Дитячий садок № 16 відвідує 204 дитини. Нині до нього завітало лише чотири. Два хлопчики ясельного віку та двоє дошкільного. А вчора у яслах перебував лише один Лук’янчик. Йому працівники дитсадку і приділили усю свою увагу.

Інна Андрощук, завідувач дошкільного навчального закладу № 16:

- Згідно наказу, одна чергова група повинна функціонувати, але для психологічного комфорту людей, враховуючи, що усі працівники на роботі, ми вирішили їх роз’єднати і кожен у своїй групі із своїм вихователем, у звичній атмосфері. В садочку дуже тепло, комфортно. Єдине, що у нас не було сьогодні прогулянки, враховуючи таку ситуацію.

В управлінні освіти заспокоїли, що припинення навчання не вплине на заробітну плату вихователів та педагогів. Пропущені уроки згодом надолужать ущільнивши процес навчання. Нині невідомо коли дітлахи знову збиратимуть ранці до школи. Синоптики прогнозують, що низька температура в Україні протримається до 10 числа. Період з першого по третє лютого буде найхолоднішим. Мінімальна температура на Заході опуститься до мінус 33 градусів морозу.

Схожі статті