+380673870816 +380673870816

Прикордонники України та Польщі вчилися реагувати на нестандартні ситуації

У Львові відбулася робоча зустріч Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та Головного коменданта Прикордонної варти Республіки Польщі Домініка Трача. Про це повідомив прес-центра Державної прикордонної служби.
    У рамках зустрічі керівники прикордонних відомств України та Польщі побували у пункті пропуску "Рава-Руська - Хребенне", де перевірили стан готовності до пропуску вболівальників та гостей під час проведення фінальної частини футбольного чемпіонату Європи 2012 року. Також на польській стороні був проведений тренінг зі спільного контролю. Навчання передбачає одночасне прикордонне та митне оформлення лише один раз - при зупинці на польській стороні - представниками контрольних служб обох країн. Така технологія перевірки документів та транспорту проводитиметься під час "Євро-2012" для зручності та економії часу. 
    Окрім цього, в ході проведення тренінгу було відпрацьовано реагування на можливі нестандартні ситуації, які можуть виникнути в пунктах пропуску за участю футбольних фанів. Микола Литвин та Домінік Трач зауважили, що проведення таких тренінгів сприятиме посиленню безпеки на кордоні, удосконаленню взаємодії та обміну інформацією, а також створить комфортніші умови для громадян, які перетинатимуть державний кордон.  
    Також під час зустрічі головні прикордонники України та Польщі домовились про запровадження спільного патрулювання і на інших напрямах українсько-польського кордону та обговорили питання функціонування пунктів пропуску в контексті проведення футбольного чемпіонату. Зокрема, основну увагу було акцентовано на питаннях протидії протиправній діяльності та обміну інформацією між прикордонними відомствами.

Схожі статті