+380673870816 +380673870816

Причину чергової втечі з дому підліток так і не зміг пояснити

Мешканці села Карпилівка Рокитнівського району та сусідніх сіл добре знають 17-річного Івана, який неодноразово тікав з дому і бродив навколишніми населеними пунктами. Проте його мандри надовго не затягувалися, бо завжди знаходилися добрі люди, які телефонували його батькам, аби вони забрали втікача додому. Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Рівненській області.
     Однак, 17 червня батькам неповнолітнього Івана врешті-решт довелося звернутися до міліції. Бо, якщо традиційно в перші дні своєї втечі хлопець хоч інколи вмикав телефон, то цього разу із абонентом був тимчасово відсутній зв’язок три доби поспіль.
     Хлопця знайшли під час профілактичного рейду працівники апарату УМВС. Усього міліціанти відпрацювали 16 прилеглих сіл. Під час пошуку неповнолітнього правоохоронці застосували нетиповий спосіб зібрання інформації, надавши громадянам номера власних мобільних телефонів, аби прискорити реагування на повідомлення. Застосована схема дала свій позитивний результат. Причини своєї втечі хлопець не зміг пояснити ні працівникам міліції, ні своїм батькам. Дії юнака важко збагнути. Адже сім’я цілком нормальна, батьки працюють. І хоч Івана вони всиновили у чотирирічному віці, але відносяться до нього, як до рідного. 
     Нині неповнолітнього поставили на облік у ВКМСД, як особу, схильну до залишення місця проживання, а його батьків притягнено до адміністративної відповідальності за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). За подібні дії сина батькам доведеться сплатити штраф.

Схожі статті