+380673870816 +380673870816

Представники влади Рівного зустрілися із дітьми, які виховуються у прийомних сім’ях

У Рівному відбулася традиційна новорічна зустріч керівництва міста із дітьми, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. 

Розважали запрошених на зустріч дітей вихованці міського Палацу дітей та молоді. Для них організували театральні постановки та розважальні ігри. Міська влада у свою чергу підготувала солодкі подарунки. Андрій Грещук попросив малечу бути слухняною. А от нашій знімальній групі розповів, що захоплюється людьми, які беруть на виховання прийомних дітей.

Андрій Грещук, секретар Рівненської міської ради:

- Батьки, які взяли на виховання дітей – це для них життєвий подвиг, їм треба дякувати, а міська влада завдяки цій зустрічі може створити новорічний настрій дітям і подякувати батькам за те, як вони виховують цих дітей, що всі вони стали достойними громадянами нашої країни. 

Двоє дівчаток, які досягли шістнадцятиріччя отримали паспорти громадян України. Для них вручили їх в урочистій атмосфері.

Олена Шмайхель, старший інспектор СГІРФО Рівненського РВ УМВС:

- Сьогодні урочисто будуть вручені паспорти двом громадянкам України - Ані Крупич і Зарічнюк Вірі. 

Анна Крупич навчається у двадцятій школі. Дівчинка розповіла, що мріє стати медсестрою. 19 грудня вона відзначила своє шістнадцятиріччя, а от отримання паспорта, для неї в першу чергу - відповідальність за власні вчинки.

Анна Крупич, учениця ЗОШ №20:

- Це значить, що я відповідаю за свої вчинки і вже увійшла до тих людей, які можуть вирішувати самі свої важливі питання.

На цю зустріч служба у справах дітей міста Рівне запросила саме ті сім’ї, у яких виховується 3-4 дитини. У нашому місті на обліку перебуває двісті дві дитини-сироти та тих, що позбавлені батьківського піклування. Втім, 12 дітлахів перебувають у будинках сімейного типу, 4 – у прийомних сім’ях та 155 - у родинах опікунів та піклувальників.

Схожі статті