+380673870816 +380673870816

Представники газети "Позашкілля" завітали до Рівного

З нагоди свого п’ятиріччя представники від фахового освітянського видання "Позашкілля" завітали до Рівненського міського Палацу дітей та молоді. У програмі візиту передбачалося чимало різних заходів спрямованих на обмін досвідом. 

Всеукраїнська газета "Позашкілля" вже 5 років працює у напрямку висвітлення діяльності позашкільних навчальних закладів України. Завдяки їхнім публікаціям педагоги усієї держави можуть обмінюватися досвідом та втілювати на практиці інноваційні ідеї викладання. Цьогоріч для проведення дня газети "Позашкілля" Рівненський ПДМ обрали невипадково. За словами редактора, рівненський палац є новатором моди в позашкільній галузі.

Олена Колонькова, головний редактор газети "Позашкілля":

- Досвід рівненського палацу взагалі дуже цікавий та інноваційний. Тут є такі речі, яких ми не бачили ніде. Є тут традиційні форми роботи, а є такі, яких ми не бачили в інших палацах. Ми багато їздимо, спілкуємося із професійною аудиторією, їздимо по усіх областях України. Але рівненський палац, він особливий.

Окрім співробітників "Позашкілля" до місцевого палацу завітали представники Академії педагогічних наук України Інституту проблем виховання. Анна Корнієнко побувала на майстер-класі профільної школи образотворчого мистецтва. Тут дітей і дорослих вчили декорувати різні речі. Таку техніку пані Анна знайшла для себе напрочуд цікавою.

Анна Корнієнко, старший науковий співробітник лабораторії діяльності позашкільних закладів Академії педагогічних наук України Інституту проблем виховання:

- Дуже для практиків корисні такі заходи, дуже цікаві. Тут можна черпати дуже багато ідей, щоб впроваджувати їх у себе в практичні заняття з дітьми.

У майстер-класах брали участь педагоги із різних куточків України. Олена Бєляєва завітала до Рівного із Донецька. Їй напрочуд сподобалася техніка декорування свічок. Жінка розповіла, що сувенір повезе із собою та спробує впровадити у себе подібний вид образотворчого мистецтва.

Олена Бєляєва, методист Донецького обласного Палацу дитячої та юнацької творчості:

- Майстер-клас цікава річ. Я бачила роботи із цієї техніки, але не знала як вони виробляються, тому для мене це було дуже цікаво. Я вже ось в рукавичках, готуюся для себе зробити сувенір, повезу його у Донецьк.

Демонстрації майстер-класів на базі місцевого Палацу дітей та молоді проходили із різних напрямків. Це і екологія, інформатика, образотворче мистецтво, етнокультурна спадщина, молодіжна політика та театральне мистецтво. Гідно провівши всеукраїнський захід Рівненський ПДМ ще раз підтвердив свою репутацію напрочуд потужного позашкільного навчального закладу України.

Схожі статті