+380673870816 +380673870816

Представники фінансового конгломерату Швейцарії відвідали підприємства Рівненщини

Фото пресслужби РОДА

Рівненську область відвідали представники одного з найбільших швейцарських фінансових конгломератів – Credit Suisse. Компанія з 2011 року входить в перелік глобально системно значимих банків.

У супроводі заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, представник компанії Credit Suisse Макелвенні Раян ознайомився із успішними інвестиційними підприємствами краю. Повідомляє пресслужба РОДА.

Зокрема, побували на ПАТ «Вераллія Україна» в селі Зоря Рівненського району. Підприємство є лідером із виробництва склотари в Україні, виробничі потужності якого відповідають європейським та міжнародним стандартам, належить до групи одного з найбільших світових виробників склотари Verallia. Підприємство виготовляє понад 200 видів склотари. У його штаті майже 500 працівників.

Представники фінансового конгломерату оглянули нову лінію виробництва поролону у смт Квасилів, яке запустила міжнародна компанія «Морган Феніче». Це вже третій етап їх інвестицій в область. Нове виробництво дозволить здешевити виготовлення меблів та створити нові робочі місця. Таким чином інвестор розширює потужності та планує підвищити обсяги продукції втричі. Інвестиції становлять 4 млн доларів, потужність виробництва - 24 тис. тонн в рік.

Також ознайомилися із будівництвом потужного деревообробного заводу в селі Городок. Це австрійський проєкт, який входить в ТОП-5 інвестицій в Україні. Інвестиції компанії «Кроноспан» становлять понад 200 мільйонів євро. У липні цього року тут створено перший приватний індустріальний парк площею 85,1 га, який включений до Реєстру індустріальних парків України. А це - один із найкращих інструментів залучення інвесторів.

«Рівненська ОДА продовжує системні кроки у напрямку залучення інвестицій. І яскравим прикладом цього є кількість прямих іноземних вливань. За два роки в область залучено майже 300 мільйонів долларів інвестицій, тобто за цей час їх сума зросла у 2,2 раза. Такі показники свідчать про правильну взаємодію команди облдержадміністрації з інвесторами», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Схожі статті