+380673870816 +380673870816

Правоохоронцями Рівненщини задокументовано 6 фактів надання послуг з перевезення пасажирів без ліцензій

З початку березня на території області працюють мобільні групи у складі працівників ДАІ, УДСБЕЗ, Головавтотрансінспекції та Державної податкової служби, які здійснюють контроль за дотриманням пасажироперевізниками ліцензійних умов, ПДР, правил надання послуг пасажирським автомобільним транспортом та інше.

Так, в Рівному поблизу зоопарку працівниками ДАІ був зупинений автомобіль "Мерседес-Бенц 316" під керуванням 58-річного Степана, жителя Рівненського району. На момент зупинки у салоні мікроавтобусу знаходилося вісім пасажирів. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС в Рівненській області.

Під час перевірки документів встановили, що ліцензія на перевезення пасажирів була анульована ще у травні 2011 році. Також, під час огляду автомобіля було виявлено та вилучено дерев’яну палицю, схожу на биту, яку направлено на дослідження в НДЕКЦ при УМВС. Крім цього, автомобіль був обладнаний додатковим сидінням та здійснював перевезення людей із заблокованим аварійним виходом. Сам водій пояснив правоохоронцям, що він не здійснював перевезення людей, а просто їх підвозив.

За даним фактом працівниками УДСБЕЗ та ДАІ на водія складено два адміністративних протоколи за ч.1ст.164 КУпАП, яка передбачає накладення штрафу від 340 до 1700 гривень та за ч.2 ст. 121 КУпАП, згідно якої передбачено накладення штрафу у розмірі від 680до 850 гривень. Загалом з початку березня мобільними групами задокументовано шість фактів надання послуг з перевезення пасажирів без ліцензій.

Схожі статті