+380673870816 +380673870816

Правоохоронці Волині зустрілися із польськими колегами, щоб поговорити про підготовку до Євро-2012

У рамках підготовки до проведення в Україні та Республіка Польща фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 організовується чимало спільних заходів. Тож саме з цієї нагоди на теренах Волині побувала польська делегація на чолі з начальником Воєводського управління поліції в місті Люблін. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС у Волинській області.
    Приводом для зустрічі стала домовленість Національної академії внутрішніх справ за погодженням з МВС України із вищою школою поліції в місті Щитно щодо проведення українсько-польського семінару-практикуму у сфері забезпечення громадського порядку і безпеки громадян при проведенні Євро-2012. Перша частина зазначеного заходу відбувалася у Польщі 12-18 березня. 
    Візит закордонної делегації розпочався із екскурсії міжнародним автомобільним пунктом пропуску "Ягодин". Продовжилися ж навчання в обласному центрі. Після екскурсії Луцьком (гості побували на Замковій площі, відвідали Католицький костел святих Петра й Павла та замок Любарта), де до семінару-практикуму долучився також Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Марек Мартінек.
    Оосновними завданнями, які стоять перед працівниками як української міліції, так і польської поліції, є: забезпечувати громадський порядок, припиняти адміністративні правопорушення, виявляти причини й умови, що сприяють вчиненню правопорушень, вживати у межах своєї компетенції заходів щодо їх усунення, надавати в межах наявних можливостей невідкладну допомогу особам, які постраждали внаслідок правопорушень, перебувають у безпорадному або небезпечному для життя і здоров’я стані, а також неповнолітнім, які знаходяться без нагляду батьків, додержуватися законності, ретельно і уважно розбиратися на місці з порушниками громадського порядку тощо.

Схожі статті